A világ legjobbjai között

Updated: Dec 24, 2018


2017. október 22.


Pole Thetare World 2017- comedy döntős


Minden versenynek megvan a maga nehézsége, és minden verseny más. Nincs olyan hogy az ember ugyanolyan lelkiállapotban megy fel a színpadra az egyiken mint a másikon. 


A versenyzés azért jó mert általuk rengeteget tud fejődni az ember. A versenyek által én is minden alkalommal újabb és újabb kihívásokkal találom szembe magam.

A Pole Theatre World, a Pole Theatre versenysorozat „döntője”, ugyanis itt már csak a győztesek közül is a legjobbak versenyeznek. Mind a 4 különböző kategóriában 5-en jutnak be a döntőbe és közülük a végén egy nyertest választanak, a 4 nyertes közül pedig egy úgynevezett "overall winner"-t.


Én Pole Theatre Hungary-n kerültem ki győztesként a kategóriában és így nyertem nevezési jogot erre versenyre. Sok izgulással töltött hét, hogy végül bekerülök-e az „élő műsorba” szeptember elején ért végét mikor megkaptam az emailt, hogy bent vagyok a döntőben. Hihetetlenül örültem, persze a kemény munka csak ekkor vette kezdetét. Még 4 hét volt hátra a versenyig. Bár a magyarországi versenyen úgy éreztem, hogy minden jól sikerült, beszélgetések, ötletelések során még volt egy két dolog amin kiderült hogy lehet javítani. A zene egyes részeit fel kellett hangosítani, illetve a háttérvideóba is történt pár apró változtatás. A koreográfiában a rudas részeket szinte teljesen kicseréltem emellett a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy magas sarkúban kezdtem a kűröm. Már a magyar versenyen is úgy éreztem, hogy a zene és a verseny színházi jellege megkövetelné, de ekkor nem volt időm kigyakorolni a mozgást. A változtatások után temérdek gyakorlás várt még rám. Ilyenkor fontos sokszor egyben megcsinálni a gyakorlatot, hogy fizikálisan hozzászokjon az ember és hogy a mozdulatok automatikussá váljanak, a versenyen már ne kelljen gondolkodni hogy mi a követező mozdulat. 

A versenyre úgy éreztem felkészülten érkeztem, persze nagyon izgultam elvégre a rúdtánc legnagyobb nevei ültek a zsűriben. Szombaton a próbán is minden rendben ment, utána már csak sminkelés, hajkészítés és kezdődött is a verseny. A szünet után a kategóriában elsőnek indultam, ami úgy gondolom, hogy nem volt a legszerencsésebb, de egy pici csúszást a végén leszámítva jól sikerült a gyakorlatom. Az eredményhirdetésnél mindenki feszülten várta, hogy melyik kategóriában kit fognak kihívni elvégre, aki ott volt mindenki győzelemre esélyesként állt a színpadon. 


Végül az én kategóriában nem én lettem győztes, ami miatt őszintén szólva kicsit csalódott is voltam. A versenyek során úgy gondolom az a legfontosabb hogy kihozzuk magunkból a maximumot és ha ez sikerül akkor elégedetten távozhatunk. Ha pedig valami nem úgy sikerül mint szeretnék akkor jó tapasztalat lehet hogy legközelebb mit csináljunk másképp. A koreográfiám sok változtatáson ment át és sokkal összetettebb és kidolgozottabb lett. Ahogy a koreográfia úgy én is sokat fejlődtem közben, és nagyon jó élmény volt a verseny részesének lenni, így végül azért én is elégedetten távoztam a versenyről.


Az meg hogy a verseny utáni nap a tengerparton belefutottunk az egész zsűri csapatba már csak hab volt a tortán... Hihetetlen élmény volt látni ahogy viccelődnek, „szivatják” egymást, bohóckodnak a rúdon. Majd ők csinálnak rólad videót és ugyanúgy ujjongnak neked és viccelődnek, mint egymásnak mikor te is felmész a rúdra. Aztán meg még egy közös képet is vállalnak veled ;) *-*(Balról jobbra: Lisette Krol, Anastasia Skukhtorova, Maddie Sparkle, Michelle Shimmy, Oona Kivela, Lolo Hilsum)


"Nem a győzelem a fontos, hanem a jellem fejlesztése és a gyakorlatok tökéletesítése." 0 views